Boller formet som gulerødder

Boller formet som gulerødder

Gulerodsboller

Antal: Ca. 18-20 stk.

Se hvordan du gør i denne video, eller rul ned og se ingredienser og fremgangsmåde.

Ingredienser

50 g gær
Ca. 3 dl lunkent vand
150 g revne gulerødder
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
400 g hvedemel
50 g grahamsmel

Pynt

Friske sukkerærter

Til pensling:

1 æg

Tip! Du kan erstatte gulerødder med squash og forme squashlignende boller.


Sådan gør du                              

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt gulerødder, salt og sukker. 
Rør hvedemel og grahamsmel i lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig. 

Lad den hæve lunt og tildækket ca. 45 min.

Rul dejen ud med kagerulle og skær ca. 18 trekantede boller, så de ligner gulerødder. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve yderligere 30 min. 

Pensl bollerne med sammenpisket æg.

Bagetid: Ca. 15 min. midt i en 225°C forvarmet ovn (varmluft 200°C)

Skær et lille rids i topppen af de bagte boller og kom 3 sukkerærter i til top. 

Bollerne er velegnede til dybfrysning.

Giv gulerodsboller med i madpakken.